top of page

Aankopen en verzendingen

Hoe kan ik honing bij LekkerNijver kopen?

 

U kunt ons een bericht sturen met de naam van de product en de hoeveelheden die u wilt kopen. Wij bevestigen uw aanvraag met een offerte. Na ontvangst van betaling sturen wij uw pakketje op via PostNL. In Dordrecht en omstreken bezorgen wij gratis.

01

Wat zijn de verzendkosten?

 

De verzendkosten zijn €6.95. 

02

Kan ik mijn aankopen zelf ophalen?

 

U kunt uw honing ophalen bij Speciaalzaak Bio Bro's in Amsterdam, De Buurtbakker en restaurant STAAL in Haarlem, De Natuurwinkel in Overveen of op één van de markten waar wij staan. In Dordrecht en omstreken bezorgen wij gratis.

03

04

Wat is de leveringstijd?

 

Wij sturen uw bestelling op na ontvangst van de betaling. Leveringstijden zijn daarmee afhankelijk van de snelheid waarmee de overschrijving wordt afgehandeld en de bezorgtermijn van PostNL. 

Wilt u ons bezoeken op de markt?

 

Wanneer en waar wij op de markten staan kunt u vinden op onze agenda of Facebook pagina www.facebook.com/lekkernijver.

05

Product informatie

06

Kristallisatie van honing

 

Alle onbewerkte rauwe honingen beginnen binnen enkele weken te kristalliseren. Afhankelijk van het suiker en vochtgehalte gebeurd dit sneller of langzamer. Om honing weer vloeibaar te maken kunt u hem au bain-marie (tot 40ºC) verwarmen. Het beste is het om de honing tijdens het verwarmen af en toe te roeren.

07

Honing verwarmen

 

De goede stoffen zoals vitamines, enzymen en antibacteriële eigenschappen van honing worden verloren na het verwarmen van honing boven de 40ºC.

08

Kleurverandering

 

Rauwe honing kan tijdens de kristallisatie licht van kleur veranderen. Dit is een natuurlijk proces. De chemische samenstelling van honing veranderd hierdoor niet.

09

Witte kristalen in de honing

 

Rauwe honing kan in de loop van tijd plekken met witte glucose-kristallen krijgen. Dit is een natuurlijk proces. Het is een aanwijzing dat honing helemaal natuurlijk is. De chemische samenstelling van honing veranderd hierdoor niet.

10

Honing bewaren

 

Het is het beste om honing donker en bij een constante temperatuur te bewaren.

11

Geen honing voor kinderen onder 1 jaar

 

Honing mag niet gegeten worden door kinderen jonger dan 1 jaar oud. Rauwe honing is een onbewerkt product waardoor er een kleine kans is op de aanwezigheid van botulisme

12

Waarom zo veel verschillende smaken van honing? Hoe komt honing aan zijn smaak?

 

De smaak van honing hangt af van de smaak van de nectar die bijen verzamelen. Lindebloesem honing smaakt anders dan de boekweit honing. Op onze potjes staan de namen van planten die binnen 3km van de bijenkasten groeien. Dat is de afstand die bijen maximaal afleggen vanaf de bijenkast om hun honing te verzamelen.

Litouwse honing met IKP certificering

 

De honing die wij uit  Litouwen halen is als “hoge kwaliteit” honing gecertificeerd volgens de EU regels. IKP certificering komt heel dichtbij de biologische certificering en houdt in dat:

  • honing komt uit de natuurgebieden: de bijenkasten staan op afgelegen plekken, minimaal 3km van conventionele landbouw (vanwege het gevaar van pesticiden), grote wegen, fabrieken en andere industrie.

  • Honing wordt geslingerd en beward volgens speciale reglementen.

  • De bijen worden gehouden in houten bijenkasten.

  • Bijenziektes worden alleen met natuurlijke middelen behandeld.

  • Het ecosysteem wordt niet verstoord door het proces van imkeren.

13

Stuifmeel

 

Stuifmeel is een voedingssupplement dat rijk is aan vitamines B, E, C, P (Rutine) en bevat aanzienlijke hoeveelheden mineralen zoals mangaan, cobalt, koper, zink, jodium, chroom, calcium, fosfaat, magnesium en ijzer.

 

In heel zeldzame gevallen kunnen mensen een allergische reactie op stuifmeel krijgen. De reactie is vergelijkbaar is met een bijensteek. Als u voor het eerst stuifmeel inneemt raden wij u aan om met kleine hoeveelheden te beginnen (1-2 korreltjes) en langzaam de hoeveelheid te verhogen.

14

bottom of page